Bag om tænkeRUM

I juni 2017 stoppede jeg på mit daværende arbejde, fordi jeg drømte om et mere sammenhængende hverdagsliv med mere plads til både familieliv samt mit professionelle og civile engagement. En hverdag, hvor jeg kunne være langsom sammen med min familie, få mit startup handleRUM op at køre og engagere mig i mit lokalområde. Altså uden at skulle rende stresset rundt.

Men det er lettere sagt end gjort, for hvordan skaber man sig egentligt et fleksibelt arbejdsliv, hvor man tjener penge på et startup uden at arbejde 24-7 (eller bare 8-16)? Hvordan undgår man at blive en kvindelig kliché, der formøbler sin pensionsopsparing i emotionelt arbejde derhjemme? Hvordan skaber man rum for et mere fællesskabsorienteret liv lokalt, når vores byer og samfund er indrettet efter en helt anden model? Og hvordan balancerer man behovet for alenetid og faglig fordybelse med ønsket om at være der for ens børn/familie?

Det er det væredygtighed handler om – og det er det, jeg vil reflektere over og undersøge her på tænkeRUM. Måske lyder det som at blæse og have mel i munden. Og jeg har bestemt heller ikke svarene, men tænker, at det fortsat er en rejse, der også skal gøre mig klogere på, hvordan det kan lade sig gøre.

Om mig

Mit navn er Lise, og sammen med min familie bor jeg i en bungalow i forstaden. 

Mit virke er sammensat af en blanding af professionelle og civile initiativer. Det betyder, at jeg ikke tjener penge på alle de skibe, jeg sætter i søen – men alle er de gennemsyret af, at jeg gerne vil engagere og inddrage mennesker i deres lokalsamfund samt omsætte visioner og viden til konkrete forandringer og dermed skabe handling. Handlinger, der fremmer sundhed, fællesskab og bæredygtighed. Det kan du også læse om på www.handleRUM.dk

Jeg er uddannet byplanlægger med speciale i sundhedsfremmende planlægning, men har også en uddannelse i sundhedskommunikation- og ernæringsuddannelse. Professionelt har jeg derfor både arbejdet med borgerinddragelse og byudvikling, men også sundhedsformidling, mad og måltider. Og jeg elsker spændvidden.